Rod iespēju mazināt siltumenerģijas tarifa kāpumu Rēzeknē

Pamatojoties uz Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča rīkojumu, a/s „Rēzeknes siltumtīkli” pagājušajā nedēļā iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā pieteikumu siltumenerģijas ražošanas tarifa samazināšanai Rēzeknē par diviem latiem.


„Ja līdz šim tas bija 39,13 lati, tad šobrīd jaunajā projektā tas paredzēts 37,13 lati. Skatoties no malas, divi lati var šķist neliela summa. Tomēr mūsu uzņēmumam šis ir ļoti nopietns lēmums. Lielā mērā iespēja samazināt tarifu rasta, pateicoties katlumāju rekonstrukcijai. Tā, piemēram, šogad rekonstruēta Ziemeļu rajona katlumāja. Tas ļāva samazināt gan kurināmā, gan elektroenerģijas un izmantojamā ūdens patēriņu. Esam samazinājuši arī algu fondu, kā arī banku kredīta procentu maksājumus, pateicoties kredītu pārformēšanai no latiem uz eiro,” stāsta a/s „Rēzeknes siltumtīkli” valdes loceklis Aldis Mežals. Jāpiebilst, ka tarifs stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, kas varētu būt pēc aptuveni 2-3 mēnešiem.

Atgādināsim, ka kopējo siltumenerģijas tarifu pilsētā faktiski veido trīs tarifa daļas – siltumenerģijas ražošana, pārvade un sadale, kā arī realizēšana. Pēc SIA „Rēzeknes enerģija” valdes locekļa Viktora Barovska teiktā, patlaban kopējais tarifs pilsētniekiem varētu būt 48,68 lati, ņemot vērā pašreizējo dabasgāzes cenu. Turklāt tieši dabasgāzes cena ir tā, kas veido lielāko tarifa daļu un sadārdzinājumu.

Tomēr līdz ar apkures sezonas sākumu darbs neapstājas. Ir sagatavots projekts iesniegšanai Eiropas Savienības fondu atbalstam, kas paredz Centrālās katlumājas rekonstrukciju, stāsta domes priekšsēdis A.Bartaševičs. Projekta apjoms plānots 1,4 miljonu apmērā.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja