Uzsākta Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas 2010.–2017. gadam un Latgales plānošanas reģiona ilgtermiņa attīstības stratēģijas 25 gadiem izstrāde

Latgales plānošanas reģions (LPR) uz uzsācis Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas 2010.–2017. gadam (Programma) un Latgales plānošanas reģiona ilgtermiņa attīstības stratēģijas 25 gadiem (Stratēģija) izstrādi, kuru ietvaros pirmdien, 2010. gada 30. augustā, Rēzeknē un Daugavpilī notika reģionālo darba grupu „Ziemeļlatgales pašvaldības” un „Dienvidlatgales pašvaldības” semināri. Semināros piedalījās Latgales pašvaldību deleģētie pārstāvji, tika apspriesta Latgales Stratēģijas un Latgales Programmas dokumentu izstrādes metodika un plānoto aktivitāšu laika grafiks. Dalībnieki diskutēja par Latgales reģiona attīstības tendencēm un izaicinājumiem nākotnē, kā arī par pašvaldību stratēģiskajiem projektiem Kohēzijas fondam.


Latgales plānošanas reģiona attīstības dokumenti tiek izstrādāti Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atbalstītā projekta „Latgales plānošanas reģiona un Pleskavas apgabala administrācijas reģionālās attīstības veicināšana caur attīstības vidēja termiņa un ilgtermiņa dokumentu izstrādi, balstoties uz līdzsvarotas pārrobežu sadarbības un labas partnerības pieeju (akronīms ENTERPLAN)” ietvaros.

Prese relīzi sagatavoja

Guna Smelcere,
LPR projekta ENTERPLAN vadītāja
guna.smelcere@latgale.lv