Ar Sanktpēterburgu parakstīta vienošanās veselības aprūpes jomā

25. augustā Daugavpils Domē notika vienošanās parakstīšana veselības aprūpes jomā. Vienošanos parakstīja Sanktpētrburgas vicegubernatore Ludmila Kostkina un Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.


Pirms parakstīšanas ceremonijas Jānis Lāčplēsis izteica prieku par iespēju uzņemt Daugavpilī pilsētas senus sadarbības partnerus. Ludmila Kostkina nodeva sveicienus pilsētai no Sanktpēterburgas gubernatores Valentīnas Matvijenko un vēlējumus veiksmīgai sadarbībai nākotnē. Kostkinas kundze Daugavpilī nav pirmo reizi. Viņa bijusi Sanktpēterburgas Petrogradas apgabala vadītāja. Tieši šis apgabals ir Daugavpils sadarbības partneris ar kuru noslēgts sadarbības līgums, tāpēc Daugavpils Kostkinas kundzei ir labi pazīstama. Pēdējo reizi Daugavpilī Ludmila Kostkina viesojās 2002. gadā, tāpēc ar lielu interesi noskatījās pilsētas prezentāciju par Daugavpils šodienu un nākotnes plāniem.

Pēc prezentācijas notika vienošanās parakstīšanas ceremonija.

Vienošanās noslēgta uz gadu. Tā paredz iespēju 30 Daugavpils mediķiem stažēties labākajās Sanktpēterburgas klīnikās, savukārt, Daugavpils apņemas nodrošināt ar medicīnas polisēm Ļeņingradas blokādi pārcietušos cilvēkus, kuri dzīvo Daugavpilī. Šāda vienošanās starp pilsētām bija arī agrāk, tikai pirms 4 gadiem līgums netika atjaunots, bet Daugavpils pašvaldība turpināja izsniegt medicīnas polises un turpināja darbu ar Sanktpēterburgas administrāciju. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka svarīgākais ir attieksme, ieinteresētība sadarbībā un tas, ka kopīgais darbs ir vainagojies panākumiem. Kostkinas kundze apliecināja, ka jau ar septembri 10 Daugavpils mediķi varēs doties uz Sanktpēterburgu stažēties. Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietniece Rita Strode pilsētas mediķu vārdā izteica pateicību par iespēju papildināt zināšanas un iegūt jaunu pieredzi.

Vizītes ietvaros Sanktpēterburgas vicegubernatore Ludmila Kostkina iepazīsies ar Daugavpils Krievu kultūras centru, tiksies ar Ļeņingradas blokādi pārcietušajiem iedzīvotājiem, apmeklēs Reģionālo slimnīcu, tiksies ar mediķiem, bet vizītes noslēgumā iepazīsies ar Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centra darbu.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.