Deputāti ar pensionāru Dienas centra apmeklētājiem runā par pilsētas aktualitātēm

Otrdien, 24 augustā, Rēzeknes pilsētas pensionāru dienas centrā (Pensionāru sociālo pakalpojumu centrs) centra apmeklētāji tikās tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes vadību un deputātiem, lai runātu par pilsētai un pensionāru dienas centra apmeklētājiem aktuāliem jautājumiem.


Uz tikšanos ar pilsētniekiem ieradās deputāti Vladimirs Nikonovs, Jānis Krišāns, Viktors Barovskis, Jurijs Petkevičs, Gunārs Spradzenko, Jaroslavs Ivanovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs un domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Tika uzdoti daudzi jautājumi, tie skāra gan Dienas centra darbu un aktīvo pensionāru vaļas brīžu organizēšanu, gan pilsētas problēmas – apkuri, ražošanu, transporta pakalpojumus, nepabeigtos objektus, kurus jāsakārto, un braucamās daļas labiekārtošanu, ielu trotuārus.

Pensionāri izteica pateicību pašvaldībai par iespēju pavadīt brīvo laku Dienas centrā, kas ir Pensionāru sociālo pakalpojumu centra sastāvdaļa. Šeit darbojas daudzi radošie pulciņi un kolektīvi, kuros ir iesaistīti vairāk nekā 200 dalībnieki. Pensionāri un jaunieši ar īpašām vajadzībām var šeit attīstīt atmiņu, šūt, adīt, zīmēt, nodarboties ar veidošanu un aplikāciju, dziedāt un dejot. Tomēr, kā atzīmēja tie, kas bija sapulcējušies, pašvaldībai vajadzētu paredzēt līdzekļus kolektīvu vadītāju atalgojumam, dalībnieku iespējai aizbraukt uz Daugavpils teātri, kā arī turpmāk pagarināt atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā, jo ceļš uz Vipingu, kur ir izvietots centrs, nav tuvs. „Mēs cenšamies dzīvot garīgi,” – teica viena no tikšanās dalībniecēm, „mēs visi esam kara bērni, kas mūs norūdīja. Tāpēc galvas mums ir sirmas, bet sirdis – jaunas!”.

Deputāti apsolīja izskatīt katru jautājumu, un nākamā gada budžetā pēc iespējas ielikt ar to saistītos izdevumu posteņus. „Mēs ar optimismu skatāmies nākotnē,” teica Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. „Ja strādāsim, attīstīsim ražošanu, piesaistīsim pilsētai investīcijas, tad arī pašvaldības budžets palielināsies. ?Budžeta? ieņēmumus mēs vienmēr cenšamies novirzīt pirmkārt sociālajai palīdzībai tiem, kam tā vajadzīga. Īpaši tas attiecas uz padzīvojušajiem cilvēkiem un bērniem.”
Pilsētas mērs atzīmēja abpusēju tikšanās labumu, jo pilsētniekiem bija iespēja uzdot jautājumus un saņemt uz tiem atbildes no pirmavota, bet deputātiem – uzzināt to, kas visvairāk uztrauc rēzekniešus. Šai tikšanās praksei dažādās vietās jāturpinās arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja:

Olga Belova
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste