Rēzeknes bērni pilsētas sabiedriskajā transportā atkal var braukt bez maksas

No šodienas, 12. jūlija līdz 1. septembrim bērni līdz 7 gadu vecumam, bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās, pilsētas sabiedriskā transportā atkal var braukt bez maksas.


Par braukšanas maksas atvieglojumiem deputāti pēc domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča iniciatīvas lēma piektdien, 9.jūlijā.

Atgādināsim, ka pasažieru pārvadātājs „Dekom” masu medijos izplatīja informāciju, ka no šā gada 1.jūlija tas pārtrauc bērnu bezmaksas pārvadājumus, pamatojot savu atteikumu ar to, ka pašvaldība uzņēmumam nekompensē zaudējumus. „Tomēr dotajā brīdī par 2008. un 2009. gadu mums nav parādu šim uzņēmumam. Avansa maksājumi ir par 2010. gadu. Iespējams, šo situāciju veicināja apstāklis, ka pašvaldība veikusi uzņēmuma uzrādīto izdevumu auditu, kas ļāva izdevumus samazināt par 180 tūkstošiem latu”, secina A.Bartaševičs.

Uzņēmums „Dekom” par 2009. gadu iesniedza pašvaldībai kompensēšanai izdevumus 370 tūkstošu latu apmērā. Tomēr deputāti pēc uzņēmuma iesniegto izdevumu pārbaudes uzskatīja, ka jākompensē tikai 190 tūkstoši latu. Izdevumu summa noteikta pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv