Ministri viesojas Rēzeknē

Trešdien, 7. jūlijā Rēzeknē bija ieradies aizsardzības ministrs Imants Lieģis. Vizītes ietvaros viņš pilsētas domē tikās ar domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un Rēzeknes novada domes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu.


Tikšanās laikā pārrunāti ar radiolokatora TPS 117 darbību saistītie jautājumi, tostarp, par iespējām turpināt monitoringu par lokatora iespējamo ietekmi uz iedzīvotāju veselību un apkārtējo vidi. I. Lieģis norādīja, ka ministrija izskatīs iespējas turpināt veselības un vides monitoringu Rēzeknes novadā, lai iedzīvotājiem sniegtu objektīvu informāciju par lokatora darbību. Ministrs vienlaikus uzsvēra, ka līdz šim Latvijas zinātnieku veiktajās pārbaudēs nav konstatēts, ka lokatora darbība radītu kaitējumu iedzīvotāju veselībai un apkārtējai videi.

Sarunā ar ministru skarts arī jautājums par nepabeigto jaunatnes sporta centra būvi Rēzeknē, kam savulaik bija solīts Aizsardzības ministrijas finansējums.

Savukārt pagājušajā sestdienā, 3. jūlijā Rēzeknē viesojās kultūras ministrs Ints Dālderis. Ministra un pilsētas domes priekšsēdētāja tikšanās reizē runāts par pašvaldības projektiem kultūras jomā. Ministrs atzinīgi novērtēja pašvaldības veikumu, īstenojot Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra un daudzfunkcionālās koncertzāles būvniecības projektus. Viņš arī atzina, ka Latgalē un Rēzeknē ir nepieciešami šādi objekti, kas ļaus uzlabot kultūras dzīvi reģionā.

Pārrunāts arī jautājums par J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas skolas darbu. Ministrs apgalvojis, ka skola tiks saglabāta un turpinās savu darbu, kā arī solījis piešķirt 5-8 tūkstošus latu skolas uzturēšanas izdevumu segšanai.

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv