Ceturtdien Rēzeknē atklās rekonstruēto Ziemeļu rajona katlumāju

Rēzeknē ir pabeigti Ziemeļu rajona katlumājas rekonstrukcijas darbi projekta „Centralizētās siltumapgādes ražošanas efektivitātes paaugstināšana Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona katlu mājā” ietvaros. 17. jūnijā plkst. 13.00 plānots Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta noslēgums un rekonstruētās katlumājas atklāšana.


A/s „Rēzeknes siltumtīkli” valdes loceklis Aldis Mežals stāsta: „Ir pabeigta katlumājas rekonstrukcija un uzstādīti divi ūdenssildāmie katli (katra katla jauda – 12600 kW). Pagājušā gada beigās uzstādīja un sāka darbināt pirmo katlu, bet šā gada maijā – otro. Bez tam rekonstruētas ne tikai katlu mājas telpas, bet arī uzstādīti jauni cirkulācijas sūkņi, tilpums rezerves kurināmā glabāšanai un jaunas iekārtas ūdens ķīmiskajai sagatavošanai, nomainīta katlumājas elektroapgādes sistēma, uzstādīts rezerves ģenerators, kā arī veikti labiekārtošanas darbi”.

„Rezultātā esam pilnībā mainījuši siltumenerģijas ražošanu Ziemeļu rajonā. Tagad katlumāja vairs nav savdabīgs vēstures muzejs, kuru apmeklējot, varēja brīnīties, ka tā spēj darboties. Gandrīz katru apkures sezonu Ziemeļu rajonā dzīvojošie izjuta dažādas apkures problēmas, bet līdz ar jaunās katlumājas rekonstrukciju un katlu nomaiņu viss ir kardiāli mainījies un atbilst mūsdienu prasībām. Būtiski, ka ir palielināts arī siltumenerģijas ražošanas lietderības koeficients”, atzīst Rēzeknes pilsētas domes deputāts Aleksandrs Sedihs.

Kohēzijas fonda finansētā projekta kopējās izmaksas ir 1,6 miljoni lati, Kohēzijas fonda finansējums – 614 tūkstoši lati, bet atlikusī summa – a/s „Rēzeknes siltumtīkli” līdzekļi un kredīts.

Tuvākie pašvaldības uzņēmuma „Rēzeknes Siltumtīkli” plāni paredz Eiropas struktūrfondu līdzekļu piesaisti centrālā rajona katlu mājas rekonstrukcijai un katlu nomaiņai.

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv