Ar Latgales Rūžeņas svētkiem ieskandinās Rēzeknes 725 gadu jubileju

22. maijā Rēzeknes pilsēta aicina uz pilsētas jubilejas „Rēzeknei 725” ieskandināšanas svinībām „Rūžeņas svātki”. Tās norisināsies pilsētas Kultūras un atpūtas parkā.


Rēzeknes pils valdnieka meita Roze izsenis tiek uzskatīta par vienu no Rēzeknes simboliem. Tieši tāpēc „Rūžeņas svātki” jeb „Rozes svētki” tiek veltīti Jubilārei, rozei Latgales sirdī – Rēzeknei. Latgales Rozes svētkos apmeklētājus sagaidīs plaša izklaides programma, kurā cildinās pilsētas Latgalisko daili, bagātību un tradīciju krāšņumu.

Svētku diena 22. maijā plkst. 14.00 uzsāksies ar tirdziņu, kurā ikvienam būs iespēja iegādāties, nobaudīt vai vienkārši apskatīt Latgales amatnieku gara darbus.

Svētku turpinājumā plkst. 16.00 Tautas mūzikas koncertā Rūžeņai dejas un dziesmas veltīs Rēzeknes un tās novada, kā arī tuvāku un tālāku kaimiņu novadu tautas mākslas kolektīvi. Ar svētku programmu uzstāsies deviņi jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi, Līvānu novada folkloras kopa „Turki” un lauku kapela „Malta”. Protams, svētkos neiztikt bez vietējā un tautā iemīļotā pūšamo instrumentu orķestra „Rēzekne” izpildītajiem skaņdarbiem un dažādiem pārsteigumiem. Kā atzīst svētku režisors Voldemārs Ivdris, svētkos par Rūžeņu būs iespēja pārtapt jebkurai meitenei, dāmai, kundzei, kas prot saimniekot, dejot un dziedāt. Svētku koncertā tiks godināti interesantāko mājražojumu autori, piešķirot titulu ‘’Maizes Rūžeņa’’, ‘’Siera Rūžeņa’’, ‘’Cimdu Rūžeņa’’ utt.

Šīs skaistās dienas noslēguma pasākumu organizē grupa „Patrioti.lg”, kura plkst. 20.00 rēzekniešiem piedāvā lielisku iespēju baudīt šlāgermūzikas koncertu (Ieejas maksa 3 lati). Koncertā „Patrioti.lg” prezentēs savu pirmo albūmu „Daugaveņa”, kā arī savas dziesmas pilsētai dāvās mūziķi, kas ar lepnumu nes Latgales vārdu Latvijā – grupa „Baltie lāči”, duets „Inga un Normunds”. Muzikantiem pievienosies atraktīvā Eriņu ģimene. Svētku dienu noslēgs balle, kurā ikviens, jauns un vecs, varēs laisties deju solī (Ieejas maksa 2 lati).

Informāciju sagatavoja:
D. Zirniņa