Pases turpmāk varēs noformēt un saņemt arī Līvānos

11. maijā Līvānos durvis vērs Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas Līvānu filiāle. Filiāles atvēršana ievērojami atvieglos Līvānu novada iedzīvotāju iespējas noformēt un saņemt pases. Lai to izdarītu nebūs jāmēro vairāki desmiti kilometru uz kaimiņu pilsētām, tā tērējot gan laiku, gan naudu.


Filiāle darbosies Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā Domes ielā 3, Līvānos. PMLP darbinieki iedzīvotājus Līvānos pieņem divas reizes nedēļā– otrdienās un ceturtdienās. Sākotnēji iedzīvotājiem būs iespējams nokārtot visas formalitātes saistībā ar pases saņemšanu, taču ar laiku tiek plānots nodrošināt arī citus PMLP sniegtos pakalpojumus.

„Lai arī šī filiāle nebūs liela un tajā uz nepilnu slodzi strādās tikai divi cilvēki, mums šķiet ļoti svarīgi, lai iedzīvotāji pašus nepieciešamākos mūsu pakalpojumus varētu saņemt iespējami ērti un tuvu savai dzīvesvietai,” skaidro PMLP priekšnieks Vilnis Jēkabsons. Turklāt būtiski, ka jaunas filiāles atvēršana nav prasījusi gandrīz nekādus PMLP ieguldījumus, jo ļoti laba izvērtusies sadarbība ar pašvaldību, kas piedāvājusi savas telpas un palīdzību.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods pauž gandarījumu, ka sarunas par filiāles izveidi vainagojušās panākumiem un iedzīvotājiem vairs nebūs jāmēro vairāki desmiti kilometru uz kaimiņu pilsētām. Pašvaldības vadība aizvadītajos gados pielikusi ne mazums pūles, lai Līvānos saglabātu virkni valsts iestāžu pakalpojumu. Piemēram, Valsts ieņēmumu dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Probācijas dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras teritoriālās vienības. Lai saglabātu šos pakalpojumus iedzīvotājiem, Līvānu novada pašvaldība valsts iestādes nodrošina gan ar telpām, gan palīdz ar transportu. „Pašvaldība ir gatava piedalīties, jo mums ir svarīgi, lai iedzīvotāji, kuru novadā ir vairāk kā 14 000, saņemtu pakalpojumu tuvu dzīvesvietai. Jo īpaši mūsdienās, kad katrs skaita savus tēriņus un rēķina, kā ekonomēt, ir labi, ka pases varēs noformēt un saņem Līvānos, lieki netērējot ģimenes budžetu,” uzsver Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei šobrīd ir 30 teritoriālās nodaļas visās lielākajās Latvijas pilsētās un reģionālajos centros. Tāpat bez filiāles Līvānos arī Smiltenē darbojas Valkas nodaļas filiāle, kurā iedzīvotājiem vienu reizi nedēļā pieejami PMLP sniegtie pakalpojumi.

Informāciju sagatavoja:

G.Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv 65307270, 29492184