Latgale iekaro Sanktpēterburgas tūrisma tirgu

Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar Latgales reģiona attīstības aģentūru, Latgales pašvaldībām un Sanktpēterburgas žurnālu „Le Vojageur” organizēja Latgales reģiona dalību 14. starptautiskajā tūrisma izstādē „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2010”, kas notika Sanktpēterburgā (Krievija) centrālajā izstāžu centrā „Manēža” no 2010.gada 1. līdz 4.aprīlim.


Starptautiskā izstāde „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2010” ir vienīga tūrisma izstāde Sanktpēterburgā pirms 2010.gada tūrisma sezonas sākuma. Šajā izstādē, kas bija iekārtota 2 stāvos piedalījās vairāk nekā 210 tūrisma kompāniju no 12 valstīm. Savos stendos ceļotājus aicināja pie sevis Kipra, Turcija, Grieķija, daudzi Krievijas apgabali, Igaunija, Ukraina, Bulgārija, Itālija, Baltkrievija, Malaizija, Čehija, Slovēnija, Lietuva.

Šo valstu vidū vienīgie no Latvijas savus tūrisma piedāvājumus reklamēja 6 Latgales tūrisma speciālisti, kuri sadarbībā ar tūrisma uzņēmējiem bija arī sagatavojuši akciju – tā saucamo „Balvu fondu” ar aptuveni 100 piedāvājumiem. It īpaši bija pacentušies Aglonas un Krāslavas novadi, kuri bija sagatavojoši visvairāk atpūtas piedāvājumu. Balvu izloze notika 5 reizes 4 dienu laikā un izstādes apmeklētāju vidū ieguva lielu popularitāti. Daži izstādes dalībnieki piedalījās balvu izlozē vairākkārt – tik ļoti viņi vēlējās apskatīt Latgali. Akcijas mērķis bija popularizēt Latgales tūrisma piedāvājumus un piesaistīt arvien vairāk tūristu par savu ceļojumu galamērķi izvēlēties Latgali. Akcijas ietvaros izstādes apmeklētāji tika uzaicināti atpūsties par brīvu kādā no Latgales viesu mājām. Apmeklētāju interese par Latvijas austrumu reģionu bija liela un daudzi atminējās savu bērnību, kad vasaras pavadīja pie Latgales dzidrajiem ezeriem. Tātad šovasar plānots sagaidīt pirmos viesus no Sanktpēterburgas un tuvāk iepazīstināt ar Latgales tūrisma piedāvājumiem, lai izveidotos stabila tūristu plūsma un Latgale kļūtu par iemīļotu tuvo ceļojumu galamērķi.

Izstādes dalībniekiem Latgales tūrisma speciālisti piedāvāja informatīvos tūrisma materiālus krievu valodā. Bet ir jāatzīmē, ka šoreiz rezultātus nesa nevis reklāmas materiālu daudzums, bet gan jaunie nodibinātie kontakti ar Krievijas tūrisma kompānijām par Latgales ceļojumu pakešu piedāvāšanu saviem klientiem. Tika organizētas daudzas intervijas ar Sanktpēterburgas žurnālistiem, kā arī, pateicoties sadarbībai ar žurnāla „LeVojageur” ģenerāldirektori Diānu Sorinu, tika uzņemts raidījums ar aicinājumu ceļot uz Latgales reģionu. Jādomā, ka raidījums izdosies lielisks, jo intervējošais žurnālists bija latgalietis, kas ilgus gadus strādājis Ludzas avīzes un Rēzeknes avīzes redakcijās un lieliski pazīst Latgali.

Latgales tūrisma speciālisti uzskata, ka dalība izstādē bija veiksmīga un nesīs labus rezultātus. Tūrisma sezonas sākumā vēl būs vairāki raksti ceļojumu žurnālā „LeVojageur” par zilo ezeru zemes piedāvājumiem tūristiem un jūnija sākumā tiks veidota filma par Latgali St.Pēterburgas televīzijai.