Aprīļa sākumā Rēzeknē atsāks remontēt kustības pārvadu

Aprīļa sākumā Rēzeknes pilsētas dome plāno atsākt kustības pārvada Atbrīvošanas alejā rekonstrukcijas darbus, kas notiek Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta „Atbrīvošanas alejas un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību” 1. kārtas ietvaros.


Kā stāsta projekta vadītājs Juris Romaņenko, iestājoties siltākam laikam, SIA „Viadukts” aprīlī atsāks kustības pārvada Atbrīvošanas alejā rekonstrukcijas būvdarbus, kas turpināsies līdz vasaras beigām. Būvdarbu laikā uz kustības pārvada Atbrīvošanas alejā tiks ierobežota satiksme, vispirms slēdzot 1. un 4. braukšanas joslas, bet pēc tam – 2. un 3. braukšanas joslas. Rekonstruējamajā posmā maksimālais atļautais braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 kilometriem stundā. Pilnībā slēgt satiksmi pāri kustības pārvadam nav plānots. Rēzeknes pilsētas dome lūdz pilsētas iedzīvotājus un viesus ar sapratni izturēties pret noteiktajiem satiksmes ierobežojumiem un tos ievērot.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 9. septembrī Valsts reģionālās attīstības aģentūra un Rēzeknes pilsētas dome noslēdza vienošanos par ERAF līdzfinansētā projekta (Nr. 3DP/3.6.1.1.0/08/IPIA/VRAA/007) „Atbrīvošanas alejas un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību” 1. kārtas īstenošanu.

A/s „Ceļu inženieri” sagatavotā kustības pārvada rekonstrukcijas tehniskā projekta risinājumos nodrošināta gājēju drošība un izstrādāti risinājumi kustības pārvada konusu nostiprinājuma, balstu un rīģeļu, ūdens atvades sistēmas remontam, kāpņu noeju izbūvei un remontam, hidroizolācijas izbūvei, drošības joslu, ietves bloku un siju remontam, asfaltbetona segas izbūvei uz tilta un pieejās, drenāžas kanālu izbūvei, deformācijas un hermetizācijas šuvju izbūvei, ietvju izbūvei pieejās, margu pretkorozijas aizsardzībai, apgaismojuma tīklu rekonstrukcijai, kā arī centrālā, austrumu un rietumu puses tuneļu remontiem un apgaismojuma ierīkošanai tajos. Minēto darbu būvuzraudzību veic a/s „VCI”.

Projekta 1.kārtas kopējās izmaksas sākotnēji bija plānotas 1 786 254 latu apmērā. Tomēr veikto iepirkumu rezultātā tās izdevās samazināt līdz 858 137 latiem. 85% (Ls 729 416) no projekta finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 6% (Ls 51 487) ir valsts budžeta dotācija, bet Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 9% (Ls 77 234).

Informāciju sagatavoja:
D. Zirniņa