Pagājšnedēļ Viļakas novada domes vadība apmeklēja Viļakas novada pārvaldes

9.martā Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, priekšsēdētāja vietniece Zigrīda Vancāne un izpilddirektors Aldis Pušpurs apmeklēja Kupravas pagasta pārvaldi.


Izbraukuma tikšanos 9.martā, apmeklējot Žīguru pagasta pārvaldi, ar iestāžu vadītājiem un iedzīvotājiem turpināja tikties Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un priekšsēdētāja vietniece Zigrīda Vancāne.

10.martā Sergejs Maksimovs un Zigrīda Vancāne tikās ar iestāžu vadītājiem Vecumu un Medņevas pagastos. Pēc tikšanās ar iestāžu vadītājiem, S.Maksimovs un Z.Vancāne individuāli uzklausīja iedzīvotāju vajadzības.

11.martā Sergejs Maksimovs un Zigrīda Vancāne turpināja izbraukuma tikšanās. Rekavā tikās ar Šķilbēnu pagasta iestāžu vadītājiem. Upītes pamatskolā uz tikšanos atnāca skolēni, skolotāji un pagasta iedzīvotāji. Pēcpusdienā Viļakas novada vadība apmeklēja Susāju pagasta pārvaldi, lai uzklausītu susājiešu problēmas un ierosinājumus.

Tikšanās laikā ar iestādēm izskaidroja pašvaldības budžeta pamatprincipus un izrunāja kāds budžets 2010.gadā ir paredzēts katrai iestādei. Sergejs Maksimovs, aicināja ieplānoto budžetu tērēt apdomīgi, jo nav iespējams prognozēt, cik lielā apmērā no plānotā daudzuma, pašvaldība saņems finanšu līdzekļus no valsts.

Novada vadība iepazīstināja katras pārvaldes iedzīvotājus ar realizētajiem un plānotajiem projektiem pagastā, kuru apmeklēja. Izskaidroja arī novada domes struktūru, lai iedzīvotāji zinātu par kādiem jautājumiem novada domē atbild katrs speciālists.
Konstruktīvas tikšanās ar iestāžu vadītājiem notika Vecumu, Medņevas un Šķilbēnu pagastos. Iestāžu vadītājiem ir daudz ideju kā padarīt interesantāku ikdienas dzīvi, interesējās par projektu iespējām un ir gatavi arī paši uzņemties iniciatīvu, lai risinātu problēmas, un ir gatavi dialoga veidošanai ar Viļakas novada domi.

Šo tikšanās laikā iestāžu vadītāji un iedzīvotāji atzina, ka šādas tikšanās ir nepieciešamas. Atsaucoties iedzīvotāju vēlmei, arī turpmāk novada vadība dosies izbraukumos uz pagastiem un organizēs informatīvās tikšanās ar novada domes speciālistiem, lai iedzīvotājiem izskaidrotu tos jautājumus, kuri viņiem ir visaktuālākie.

Informāciju sagatavoja:

Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste