Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas izbraukuma sēde notiks Viļakas novadā

2010.gada 8.martā Viļakas novada domē viesojās Saeimas deputāte Skaidrīte Pilāte. Saeimas deputāte tiekoties ar Viļakas novada domes priekšsēdētāju Sergeju Maksimovu un priekšsēdētāja vietnieci Zigrīdu Vancāni saskaņoja darba kārtību Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas izbraukuma sēdei Viļakas novadā. Izbraukuma sēde notiks 22.martā.


Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļi apmeklēs muitas kontroles punktu „Vientuļi” , tiksies ar Latgales reģiona muitas pārvaldes un robežsardzes vadību. Apmeklēs zemnieku saimniecību ,,Kotiņi” un uzklausīs lauksaimnieku, zemnieku viedokļus. Ar izglītības sistēmu iepazīsies Medņevas pagastā, apmeklējot Viduču pamatskolu. Viļakas novada domē tieksies ar novada domes vadību un speciālistiem iepazīsies ar aktualitātēm pārrobežu sadarbībā un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) ceļu rekonstrukcijas projektiem pierobežā. Komisijas locekļi uzklausīs Viļakas, Balvu, Baltinavas un Rugāju novadu vadītāju izvērtējumu par situāciju novados pēc administratīvi teritoriālās reformas.

Saeimas deputāte Skaidrīte Pilāte ierosināja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai noorganizēt izbraukuma sēdi, lai deputātiem būtu iespēja iepazīties pašiem kā cilvēki dzīvo un kā zemnieki saimnieko pierobežā. Pirmo reizi 15 gadu laikā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija dosies izbraukuma sēdē.

Informāciju sagatavoja:

Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste