Rēzeknē rekonstruēs Zilupes ielu

Rēzeknē, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, nākošgad sāks Zilupes ielas rekonstrukciju. Otrdien, 23. februārī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Satiksmes ministrijā parakstījis līgumu par 1,5 miljonu latu piešķīrumu ielas rekonstrukcijai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Kopējais projekta apjoms ir gandrīz 3 miljoni latu. Atlikusī projekta daļa tiks finansēta no pašvaldības un valsts līdzekļiem.


Projekta „Zilupes ielas rekonstrukcija Rēzeknē” mērķis ir satiksmes drošības paaugstināšana vienā no pilsētas tranzītielām. Līdz ar to ielas braucamajā daļā ieklās jaunu asfaltbetona segumu, Zilupes, Ludzas, Liepu un Rēznas ielu krustojumā, kā arī Stacijas un Zilupes ielu krustojumā izbūvēs satiksmes kustības apļus, nomainīs ielas apgaismojumu, izbūvēs lietusūdens kanalizāciju, ielu aprīkos ar nepieciešamajām ceļa zīmēm un apzīmējumiem, bet sabiedriskā transporta pieturvietās izbūvēs „kabatas”, ierīkojot arī pieturvietu nojumes, soliņus un atkritumu urnas, stāsta domes Attīstības pārvaldes vadītājs Jurijs Petkevičs.

Tādējādi Zilupes ielas rekonstrukcija kļūs par vēl vienu pašvaldības īstenojamo projektu, kas virzīts gan uz pilsētas infrastruktūras, gan arī tranzītkustības organizācijas sakārtošanu. Jau pagājušajā gadā sākta divu vērienīgu projektu realizēšana – „Piekļuves nodrošināšana Rēzeknes pilsētas jaunajiem mikrorajoniem – Stacijas ielas rekonstrukcija ar savienojošo posmu izbūvi un satiksmes pārvada būvniecību” un „Atbrīvošanas alejas un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību”. Līdz ar pavasara iestāšanos atsāksies intensīvi būvdarbi šo projektu ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
D. Zirniņa