Latgale vilina Krievijas tūristus

Latgales reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, Latgales tūrisma informācijas centriem un tūrisma uzņēmējiem no 5. līdz 8. oktobrim organizēja informatīvo braucienu Sanktpēterburgas un Ļeningradas apgabala tūrisma nozares pārstāvjiem pa Latgali. Braucienā piedalījās 24 pārstāvji, tajā skaitā 18 – tūrisma firmu pārstāvji un 6 – žurnālisti.
Brauciena laikā tika apmeklēti 17 tūrisma objekti, tajā skaitā atpūtas bāzes, amatnieku darbnīcas, muzeji, baznīcas, zirgu sētas. Tika organizētas arī ekskursijas ar populārāko tūrisma objektu apmeklējumu Preiļos, Krāslavā un Daugavpilī.


Viesnīcā “Park Hotel Latgola” 7.oktobrī notika arī oficiālā pieņemšana, kurā viesus no Sankpēterburgas sveicināja Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Ņemcovs, Latvijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā vicekonsuls Inga Stūrīte un Krievijas Federācijas ģenerālkonsulāta Daugavpilī konsuls – padomnieks Viktors Jevsejevs. Pasākuma laikā Sanktpēterburgas tūrisma kompāniju pārstāvji dalījās iespaidos par braucienu.
Iespējams, jau nākamgad Latgales tūres varētu kļūt par pieprasītu tūrisma produktu Krievijas ziemeļrietumu daļas iedzīvotāju vidū. Latgale Krievijas tūristus varētu ieinteresēt ar dabasskatiem, ezeriem un viesu mājām, kā arī Latgales iedzīvotāju viesmīlību, silto uzņemšanu un sava novada mīlestību, prognozēja Sanktpēterburgas tūrisma kompānijas “Baltekspress” tūrisma nodaļas vadītāja Tatjana Bedņakova. Patlaban vienīgais ar Latviju saistītais tūrisma produkts, ko saviem iedzīvotājiem piedāvā Sanktpēterburgas tūrisma firmas, ir braucieni uz Rīgu un Jūrmalu.
Kā vienīgo šķērsli tūrisma attīstībai starp Latgali un Krievijas ziemeļrietumu reģionu tūrisma menedžeri min robežas, kuru šķērsošana ir laikietilpīga un kam nepieciešamas vīzas.