Inovatīva un unikāla produkcija nodrošina peļņu arī ekonomikas lejupslīdes laikā

Ceturtdien, 24. septembrī Daugavpils Universitātes tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts (projekta vienošanās Nr. L-TPK-08-0004, identifikācijas Nr. TPK/2.1.2.1.2/08/01/009) sadarbībā ar Tirdzniecības un rūpniecības kameru organizēja semināru “Radošums un inovācijas biznesā. Mazas un lielas lietas. Zinātne un prakse”, kas ievadīja uzņēmēju dienas Daugavpilī. Seminārā piedalījās uzņēmumu un Daugavpils pilsētas Domes pārstāvji, Daugavpils Universitātes studenti, pētnieki un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas lektori.

Latvijas Tehnoloģiskā centra (LTC) projektu vadītājs Ints Vīksna seminārā stāstīja par LTC darbību jaunu uzņēmumu un inovāciju atbalsta jomā, savukārt EEN-Latvija pārstāvis Jānis Fomins semināra dalībniekus informēja par to, kādus starptautiskās tehnoloģiju pārneses mehānismus rūpniecības un zinātnes sadarbības veicināšanai piedāvā Eiropas biznesa atbalsta tīkls (EEN-European Enterprise Network).

Semināra otrajā daļā dalīties pieredzē par zinātnisko pētījumu lomu uzņēmējdarbībā bija uzaicināti vairāku uzņēmumu pārstāvji.

Par to, kā, ieguldot līdzekļus zinātniskajos pētījumos un uzlabojot produkta īpašības, iespējams gūt daudzkārt lielāku peļņu pat globālās ekonomiskās krīzes apstākļos, pastāstīja Romāns Pjankovskis (SIA „Dinex Latvia”). Viktors Klikovs (A/S „Sidrabe”) runāja par sadarbības un biznesa iespējām augsto tehnoloģiju jomā, bet par zinātnisko izstrādņu piemērošanu un izmantošanu un kriminālistikā stāstīja SIA „Regula Baltija” pārstāvis Māris Kaminskis.

Pasākumu noslēdza neformāla diskusija, kuras laikā semināra dalībniekiem bija iespēja uzdot jautājumus lektoriem, kā arī nodibināt savstarpējus kontaktus.

Papildus informācija: Velga Akmene, Daugavpils Universitātes Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta zinātniski tehniskās informācijas inženiere, Tālr.: 22005242