Dagdā notika seminārs lauku uzņēmējiem.

Š.g. 10.augustā Dagdas Tautas namā notika seminārs “Finanšu piesaistes iespējas uzņēmējdarbības attīstībai lauku teritorijās”, informē Latgales plānošanas reģiona ES Struktūrfondu informācijas centra٭ (Latgales RSIC) speciālists Oskars Zuģickis.

Semināru atklāja Dagdas novada domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts. Ar Latgales plānošanas reģiona (LPR) attīstības prioritātēm iepazīstināja Ingrīda Bernāne. Savukārt, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāve Ilze Stafecka sniedza informāciju par ES struktūrfondu atbalsta programmām, aktivitātēm, kurās notiek projektu pieņemšana, un par Latvijas Garantiju aģentūras garantijām komersantu konkurētspējas uzlabošanai kā par vienu no finanšu resursu pieejamības veicināšanas instrumentiem.

Latvijas Hipotēku un zemes bankas pārstāvji informēja semināra dalībniekus par bankas administrētajām programmām komersantiem, bet a/s „Latvijas Krājbanka” un “Swedbank” AS Daugavpils filiāles darbinieki – par biznesa projektu kreditēšanas iespējām un nosacījumiem.

Par konsultāciju un projektu izstrādes pakalpojumu sniegšanu – iespējām un nosacījumiem stāstīja Latgales RSIC speciālists Oskars Zuģickis un SIA “Komersantu klubs” pārstāvji. Semināra noslēgumā notika aktīvas diskusijas un pieredzes apmaiņa.

„Seminārs bija kupli apmeklēts – tajā piedalījās 63 dalībnieki no Dagdas un Krāslavas novadiem – uzņēmēji (zemnieku saimniecības, sabiedrības ar ierobežotu atbildību, individuālie komersanti), nevalstiskā sektora pārstāvji (NVO, biedrības), pašvaldību un pašvaldību uzņēmumu speciālisti. Jau semināra laikā tā dalībnieki atzinīgi novērtēja Latgales RSIC rīkotos pasākumus un interesējās par iespēju organizēt līdzīgu semināru nevalstiskā sektora pārstāvjiem – par kuru jau esam sākuši vienoties ar Latgales RSIC,” stāsta Dagdas novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Inese Plesņa.

Semināru organizēja Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centrs sadarbībā ar Dagdas novada pašvaldību. Minētās aktivitātes notiek “Eiropas Sociālā fonda/Eiropas Reģionālās attīstības fonda/Kohēzijas fonda tehniskā palīdzība Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra darbības nodrošināšanai” ietvaros (Nr. VSID/TP/CFLA/08/20/010).

  • ٭ Latgales RSIC konsultē interesentus – piemeklējot piemērotākās ES programmas projektu īstenošanai un palīdzot projekta iesnieguma sagatavošanā, regulāri organizē dažādus bezmaksas seminārus un tikšanās ar speciālistiem, informē par atklātajiem ES projektu konkursiem un jau apstiprinātajiem projektiem, sagatavo atbildes uz klientu jautājumiem par struktūrfondiem. Latgales RSIC var saņemt informāciju par: Eiropas sociālo fondu (ESF), Eiropas Reģionālās attīstības fondu (ERAF), Kohēzijas fondu un citām Eiropas Kopienas programmām un iniciatīvām.

Nepilnu 3 gadu laikā Latgales RSIC ir noorganizējis vairāk par 110 semināriem 37 vietās visā Latgalē, kuros piedalījušies vairāk kā 3000 klausītāju, konsultējis vairāk kā 2000 interesentus, regulāri tiek izdotas infolapas, savukārt Latgales RSIC mājaslapa līdz šim apmeklēta aptuveni 50 000 reizes, kas liecina par iedzīvotāju pastiprinātu interesi par finanšu piesaistes iespējām.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./fakss: +371 654 21243
Papildus informācija:
Oskars Zuģickis , Latgales RSIC speciālists
e-pasts: oskars.zugickis@latgale.lv, tālr. 654 23801