Ezernieku pagastā rekonstruēts ielu apgaismojums

28.jūlijā parakstīts pieņemšanas – nodošanas dokuments pirmajam no 27 starptautiskā projekta “LATLIT TRAFFIC” objektiem. Ielu apgaismojuma rekonstrukcijas 1. un 2.kārtas rezultātā atjaunots apgaismojums divos ceļa posmos: no Ezernieku pagasta centra līdz pirmsskolas izglītības iestādei un no autoostas līdz Ezernieku vidusskolai.


Rekonstrukcijas būvdarbi īstenoti Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta LATLIT TRAFIC ietvaros. Tā mērķis ir sekmēt harmonisku pārrobežu sadarbību satiksmes drošības jomā Eiroreģiona “Ezeru zeme” Latvijas un Lietuvas teritorijā, uzlabojot reģiona iekšējo un ārējo pieejamību. Projekts vieno 15 partnerus – Eiroreģiona “Ezeru zeme” Latvijas un Lietuvas pašvaldības un šī projekta vadošo partneri – biedrību “Eiroreģions “Ezeru zeme””. Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece uzsvēra, ka projekts “LATLIT TRAFFIC” ir vērienīgākais Eiroreģiona projekts  gan ar lielāko partneru skaitu, gan ar piešķirto finansējumu. “Kopējais budžets ir 4,8 miljoni EUR. Tiks atjaunoti un uzlaboti 27 ceļu posmi. Ezernieki ir pirmais no objektiem. Daugavpils rajonā tiks ierīkots veloceļš, Ludzas pilsētas domē izstrādāta tehniskā dokumentācija centrālajām  ielām. Jau 29.jūlijā tiks atklātas ielu norādes Atbrīvošanas alejā, Rēzeknē, un tie ir tikai daži ieguvumi, ko sniedz šis projekts. Šodien varam tikai priecāties, ka Ezernieku centrālās ielas tagad būs pienācīgi apgaismotas, nepārprotami tas sekmē sabiedrības un satiksmes drošību,” tā I.Stabulniece.
Projekta būvdarbus priekšfinansēja Ezernieku pagasta padome 42661.95 latu apmērā un doma par apgaismojuma reknstrukciju radās bijušajam, ilggadējam pagasta priekšsēdētājam Anatolijam Savko, kurš būvdarbu nodošanas brīdī pozitīvi novērtēja veiktos darbus, izteica gandarījumu par rezultātu.
Pateicību par darbu un prieku par to, ka sakārtota vēl kāda infrastruktūras daļa izteica Dagdas novada domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts.
Krāslavas rajona pašvaldības administrācijas izpilddirektors Viktors Aišpurs atzinīgi vērtēja padarīto, pateicās būvniecības darbu veicējiem SIA “DALESS – M” un projekta partneriem, koordinatorei Krāslavas rajonā u.c.

“Projekts  „Harmoniska pārrobežu sadarbība satiksmes drošībā Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionos” ir ļoti nozīmīgs gan Latvijas – Lietuvas valstu sadarbības attīstībā, jo statistikas rādītāji, satiksmes drošība, ceļu negadījumu samazināšana, ceļu uzlabošana  ir  aktuāla abām valstīm, taču pats galvenais, ka gandrīz vai taustāmu labumu iegūst katras apdzīvotās vietas cilvēks. Šodien varam būt pārliecināti, ka Ezernieku pagastā iedzīvotāji uz ielas jutīsies daudz drošāki, jo ceļi tumšajā diennakts laikā būs izgaismoti. Nenoliedzami, tādejādi tiek veicināta arī pašvaldības ilgtspējīga attīstība,” uzsvēra projekta “LATLIT TRAFFIC” koordinatore Krāslavas rajonā Terēze Brazēviča