Pohjola Finance palielina lauksaimnieku kreditēšanas apjomu līdz 50 milj. latu

Lai gan Latvijā kreditēšana kļuvusi piesardzīgāka un procentu likmes piedzīvojušas kāpumu, Somijas lielākajai finanšu grupai „Pohjola Bank group” piederošā SIA „Pohjola Finance” turpina piedāvāt līzinga pakalpojumus un izsniegt aizdevumus lauksaimniecības tehnikas un izejvielu iegādei. „Pohjola Finance” finanšu krīzes apstākļos turpina piedāvāt arī sezonas finansējumu graudu, minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu iegādei, kas ir paaugstināta finanšu riska pakalpojums. Šogad, piesaistot arvien jaunus sadarbības partnerus, plānots palielināt kreditēšanas apjomus līdz 50 milj. latu, kas ir vairāk kā 50% pieaugums salīdzinājumā ar 2008.gadu. Plānoto apjomu sasniegšana gan būs tiešā mērā atkarīga no ekonomiskās situācijas attīstības valstī, kā arī tirgus aktivitātes.


„Šobrīd, kad tālu vairs nav sējas laiks, interese par iespējām saņemt aizdevumu ir liela. Rūpīgi izvērtējam katru projektu un piemērojam katram klientam atbilstošu finansēšanas risinājumu, kas savukārt ir atkarīgs no klienta līdzšinējās darbības, finansiālā stāvokļa, lauksaimniecības nozares un tās specifikas”, stāsta „Pohjola Finance” pārdošanas daļas vadītājs Ģirts Vinters. „Mēs piedāvājam saņemt līzingu vai aizdevumu lauksaimniecības tehnikas iegādei apmērā līdz 80% no cenas. Par aizdevuma nodrošinājumu kalpo pati iegādājamā tehnika. Vispopulārākais šobrīd ir finansējums eiro valūtā, jo tam piemērotā gada kopējā procentu likme sastāda 5-6%, kas ir ievērojami mazāk kā latu finansējumam. SIA „Pohjola Finance” kā lielas finanšu grupas dalībniecei ir pieejami salīdzinoši lētāki resursi, kas ļauj arī klientiem piedāvāt konkurētspējīgus pakalpojumu izcenojumus. „Šajā sezonā vērojama pastiprināta lauksaimnieku interese par iespējām saņemt aizdevumu tieši lauksaimniecības izejvielu iegādei, jo tas ir minumums, kas zemniekiem nepieciešams, lai viņu bizness ekonomiskās krīzes apstākļos izdzīvotu”.

„Pohjola Finance” šogad turpina finansēt tehnikas iegādes projektus no „Konekesko”, kā arī citiem pārdevējiem, kuriem tiek piesaistīts ES fondu finansējums. ES struktūrfondu finansējuma pieejamība būtiski ietekmē lauksaimniecības tehnikas pārdošanas un finansēšanas apjomus. Zemnieki no ES saņem finansējumu līdz pat 45% no tehnikas vērtības, tāpēc viņiem ir iespēja iegādāties tehniku, mazāk kredītlīdzekļus piesaistot no finansētāja. Tas ievērojami palielina finansējuma pieejamību. Līdz 9. martam ir iespēja iesniegt Lauku atbalsta dienestā jaunus projektus.

Papildu informācija:

Kristīne Pakalna,
SIA Konekesko
Mārketinga komunikāciju nodaļas vadītāja
Tālr.: 67064334, mob. tālr. 26326667
E-pasts: kristine.pakalna@kesko.lv