Informēs par portāla dabasdati.lv izveidošanu

Trešdien, 3. decembrī plkst. 13:30 Swedbank Centrālās ēkas Latvijā (Balasta dambis 1a) 2.stāvā tiks atklāts jaunais portāls www.dabasdati.lv, kurš tapis Latvijas Dabas fondam un Latvijas Ornitoloģijas biedrībai sadarbojoties ar Swedbank un sniegs iespēju ikkatram kļūt par aktīvu dabas vērotāju un pētnieku.


Portāla atklāšanā piedalīsies vides ministrs Raimonds Vējonis.

Dabasdati.lv būs ļoti nozīmīgs projekts ne vien izglītības, bet arī dabas aizsardzības jomā. Saudzēt dabu ir grūti, ja nav informācijas par tajā notiekošajiem procesiem. Organizēti pierakstot savus novērojumus un ar interneta starpniecību nododot tos zinātniekiem, ikviens varēs palīdzēt saglabāt savvaļas skaistumu, laicīgi identificējot iespējamās problēmas.

Iedzīvotāju ziņotie novērojumi tiks precīzi piesaistīti Latvijas kartei. Šeit katrs varēs veidot arī savu dabas bilžu galeriju, tādejādi veidojot savdabīgu dabas dienasgrāmatu.

Dabasdati.lv jeb sabiedriskais monitorings ir jau trešais Latvijas Dabas fonda un Swedbank sadarbības ietvaros tapušais projekts.

Partnerības ietvaros putnu ziņošanas sadaļu pilnā mērā izstrādā Latvijas Ornitoloģijas biedrība ar Īslandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Raimonds Vējonis – Latvijas Republikas vides ministrs;
  • Oksana Sivokobiļska – Swedbank Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja un valdes locekle Latvijā;
  • Andris Klepers – Latvijas Dabas fonda sabiedrisko attiecību vadītājs;
  • Rolands Lebuss – Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāvis un Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītā projekta “Sabiedrības iesaistīšana putniem nozīmīgo vietu uzraudzībā” vadītājs.

Papildu informācija:

Andris Klepers
Latvijas Dabas fonda sabiedrisko attiecību vadītājs
e-pasts: andris.klepers@ldf.lv
tel. 67830999;
mob. 29419818

Ilze Ķuze
Latvijas Ornitoloģijas biedrības sabiedrisko attiecību koordinatore
e-pasts: ilze@lob.lv
mob. 28632314

Kristīne Jakubovska
Swedbank preses sekretāre
e-pasts: kristine.jakubovska@swedbank.lv
tel. 67444560; mob. 29128208