Š.g. 5.novembrī Jaunviļānos tika rīkota Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) sēde

Darba kārtībā padomes locekļi vienojās uzsākt Latgales plānošanas reģiona Attīstības programmas 2010. -2017. gadam un Latgales plānošanas reģiona ilgtermiņa attīstības stratēģijas izstrādi. Darba uzdevumi ar LR pieaicinātajām ministrijām tiks izstrādāti līdz 2009.gada 4.februārim.


Latgales plānošanas reģiona Projektu plānošanas un ieviešanas nodaļa sēdē prezentēja Latgales plānošanas reģiona projektu priekšlikumus, atbalstīti šādi projekti:

  1. “Latgales plānošanas reģiona un pašvaldību kapacitātes paaugstināšana un reģionālā sadarbības tīkla stiprināšana attīstības plānošanas un cilvēkresursu attīstības veicināšanai”(projekta izmaksas -52 710 LVL, tajā skaitā 85 % jeb 44 803,50 LVL ir Eiropas Sociālā fonda finansējums, un 15 % jeb 7 906,50 LVL ir iesniedzēja finansējums).
  2. “Latgales plānošanas reģiona (Latvija) un Pleskavas apgabala administrācijas (Krievija) reģionālās attīstības veicināšana caur attīstības vidēja termiņa un ilgtermiņa dokumentu izstrādi, balstoties uz līdzsvarotas pārrobežu sadarbības un labas partnerības pieeju” (budžets – 588 235 EUR, tajā skaitā:85 % jeb 500 000,00 EUR ir programmas līdzfinansējums; 15 % jeb 88 235,00 EUR ir projekta iesniedzēja un sadarbības partnera līdzfinansējums).
  3. “Nepieciešamo speciālistu piesaiste Latgales plānošanas reģionam plānošanas un attīstības procesa nodrošināšanai reģionālajā līmenī”.
  4. “Latgales plānošanas reģiona Rēzeknes Sociālās aprūpes pārvaldes kvalitātes vadības sistēmas izstrāde un ieviešana atbilstoši ISO 9001:2000 standartam”(25 000 LVL, tajā skaitā:85 % jeb 21 250 LVL ir Eiropas Sociālā fonda finansējums, 15 % jeb 3750 LVL ir Rēzeknes pilsētas dome līdzfinansējums (projekta kopējo ieviešanu priekšfinansē Rēzeknes pilsētas dome))
  5. tiks uzsākta 5 reģionāla līmeņa pārrobežu sadarbības projektu pieteikumu sagatavošana- uzņēmējdarbības atbalsta stratēģijas un pasākumi un investīciju piesaiste, vides un dabas resursu (t.sk. aizsargājamo teritoriju) ilgtspējīga attīstība un apsaimniekošana, veselīga dzīves veida popularizēšana un sporta tradīciju un infrastruktūras stiprināšana, inovatīvu risinājumu izstrāde transporta un loģistikas situācijas uzlabošanai, kopīgu tūrisma produktu izstrāde un mārketings, izglītība un apmācības. Projektu pieteikumi tiks izstrādāti iesniegšanai attiecīgo Latvijas – Lietuvas, Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas, Latvijas – Igaunijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2007-2013 ietvaros noteiktajā kārtībā.

Pamatojoties uz Latgales plānošanas reģiona apbalvojuma nolikumu un izskatot Latgales plānošanas reģionā saņemtos priekšlikumus, Latgales plānošanas reģiona attīstības padome apstiprināja pretendentu sarakstu (10 personas) Latgales plānošanas reģiona Atzinības raksta saņemšanai.

Svinīgs pasākums tiks rīkots 16. novembrī Rēzeknes rajona padomē plkst. 14.00.

Atbalstīta Daugavpils Universitātes iecere izveidot Biznesa un tehnoloģiju koledžu. Kā atzīmēja DU rektors A. Barševskis, DU ir vairāki priekšnoteikumi koledžas izveidošanai. “Koledžas piedāvātās studiju programmas nodrošinās darba devēju pieprasījumu pēc speciālistiem atbilstoši LRAA pētījumam “Darba devēju vajadzību izpēte personālpolitikas un darba tirgus politikas jautājumos”, kā arī Latgales reģionā netiek īstenotas līdzvērtīgas studiju programmas, piemēram, metālu apstrādes tehnoloģijas, praktiskā bioanalītika, projektu vadība u.c. DU ir atbilstoša bibliotēka, atbilstošs kvalifikācijas akadēmiskais personāls, tiek modernizētas mācību auditorijas, laboratorijas, ir dažādi zinātniski pētnieciskā darba virzieni un daudzi citi nosacījumi.”

LPRAP padomes locekļi pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem, kas veicami pašvaldībās saistībā ar ANO Konvencijas „Par personu ar invaliditāti tiesībām” ratifikācijas procedūru un par biedrības “Latgolys Studentu centrs” darbību.

Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele – Latgales plānošanas reģiona preses sekretāre
65681547; 26672621; e-pasts: zane.locmele@latgale.lv