Šodien Daugavpilī notiek Finanšu foruma “Latvijai 90” reģionālā konference

Atzīmējot finanšu sistēmas un valsts 90.gadadienu, Finanšu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests sadarbībā ar Latvijas darba devēju konfederāciju organizē Finanšu forumu, kura ietvaros paredzētas piecas reģionālās konferences. Latgales reģionālā konference notiek 3.oktobrī Daugavpilī.

Nozares politikas plānošanai un īstenošanai jābūt pārdomātai un balstītai uz sabiedrības vajadzībām. Finanšu foruma mērķis ir sekmēt atvērtu un kvalitatīvu diskusiju starp uzņēmējiem, pašvaldību darbiniekiem, ministrijas un Valsts ieņēmuma dienesta speciālistiem par šobrīd aktuālām tēmām. Konferencē notiek četras diskusiju grupas:
• „Muita šodien un rīt” (moderators – Aivars Gulbis, RTU docents);
• „Valsts budžeta iespējas un tava reģiona attīstība” (moderators – Uģis Muskovs, VID Vidzemes reģionālās iestādes direktors);
• „VID – dinamiska un moderna organizācija” (moderators – Ruta Račinska, VID Personāla vadības pārvaldes direktore);
• „Valsts atbalsts un nodokļu politika = izaugsme” (D.Dejus, profesionālo konsultāciju uzņēmums KPMG Baltics).

Paredzēts, ka konferencēs piedalīsies gan finanšu ministrs A.Slakteris, gan Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Dz.Jakāns, kā arī citas abu iestāžu augstākās amatpersonas.
Lai godinātu uzņēmīgākos un sociāli atbildīgākos darba devējus Latvijā, šodien tiks pasniegta Latvijas Darba devēju konfederācijas un tās Latgales sadarbības partneru balvu „Labākais darba devējs”. Balvas mērķis ir Latvijas Republikas deviņdesmitgades priekšvakarā izcelt darba devēju nozīmi un ieguldījumu reģionu attīstībā.
Konferencē tiks sveikti arī tie Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, kas finanšu sistēmā ir nostrādājuši 15 gadus.

Papildinformācija:
Ingrīda Geriņa, VID Latgales reģionālās iestādes Biroja priekšniece
e-pasts: ingrida.gerina@lreg.vid.gov.lv, tālr. 654 06211