Klāt XXIV Vispārējie latviešu dziesmu un XIV deju svētki

Grūts un sarežģīts piecu gadu posms ar repertuāra apgūšanu, mēģinājumiem, kopmēģinājumiem, zonālajām skatēm un novadu svētkiem. Ar dziedātāju, dejotāju, muzikantu fanātisko mīlestību uz tautas dziesmu un deju. Ne velti šo piecu gadu posmu sauc par kāpšanu dziesmu svētku kalnā. Un šobrīd šis brīdis ir klāt.
6. jūlijā visa Latvija no plkst.11.00 tiešajā translācijā Latvijas TV varēs vērot Dziesmu svētku dalībnieku gājienu.


Vakarā – atklāšanas koncerts “Dziedot dzimu dziedot augu” Mežaparka Lielajā estrādē. Un tā katru dienu līdz 12. jūlijam, kad plkst 21.00 Mežaparkā skanēs noslēguma koncerts “Latvija – saules zeme”.

Šajos svētkos Daugavpili pārstāvēs 30 kolektīvi ar 650 dalībniekiem, tai skaitā koristi, dejotāji, keramiķi, klūgu pinēji, pūtēju orķestris, cirka studija, folkloras ansambļi, teātra studija, Mākslas skola “Saules skola” un kultūras biedrību kolektīvi. Pilsētā kolektīvi atgriezīsies tikai 13. jūlijā. Daugavpiliešiem svarīga diena ir gaidāma 8. jūlijā, kad Latviešu kultūras centra jauktais koris piedalīsies skatē – Dziesmu karā. Atliek tikai novēlēt kolektīvam un diriģentam Jevgeņijam Ustinskovam veiksmi.

Plaši un daudzpusīgi Rīgas svētkos tiks pārstāvēta mūsu lietišķā māksla. Mūsu meistarus lielajā Republikāniskajā izstādē Dzelzceļa muzejā pārstāvēs Tautas lietišķās mākslas studijas “Latgale” un “Klūga”. Keramiķiem šoreiz ir dubultpaveicies – Latvijas brīvdabas muzejā Dziesmu svētku laikā būs apskatāma Latgales svečturu izstāde “Saulgriežu uguns”. Tā kā atliek vien vēlēt daugavpiliešiem skanīgas balsis un raitu dejas soli, bet tiem kas nav paspējuši nopirkt biļetes uz Dziesmu svētku pasākumiem un koncertiem, visu to vērot Latvijas TV.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde
Miervaldis Brodovs – t.65476798, Miervaldis.Brodovs@daugavpils.lv