Iepazīstina uzņēmējus ar ES un valsts atbalstu ražošanas modernizācijai

24.aprīlī Daugavpilī, viesnīcā „Hotel Dinaburg” notika seminārs mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un biznesa atbalsta institūciju pārstāvjiem „ES un valsts atbalsts inovatīvu risinājumu ieviešanai ražošanā”. Semināru organizēja LRAA un Latgales plānošanas reģiona struktūrfondu informācijas centrs (Latgales RSIC) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Eiropas Biznesa atbalsta tīklu (EEN).


„Semināra mērķis bija iepazīstināt uzņēmējus, biznesa atbalsta institūcijas ar ES fondu un valsts atbalsta instrumentiem ražošanas modernizācijai un inovāciju ieviešanai. Seminārā tika sniegta informācija par galvenajiem posmiem ražošanas modernizācijas un inovatīvu risinājumu ieviešanas procesā, tika skaidroti intelektuālā īpašuma izmantošanas noteikumi, kā arī runāts par resursiem jaunu risinājumu (patentu) atlasei, par ES fondu atbalsta programmām šo darbību veikšanai, tai skaitā arī par jauna tehnoloģiskā aprīkojuma iegādi,” skaidro Latgales RSIC speciālists Andris Kucins.

Seminārā informēja par to, kā saņemt ES un valsts līdzfinansējumu jaunu produktu prototipa izstrādei, jaunu produktu ieviešanai ražošanā, jauna tehnoloģiskā aprīkojuma iegādei un zinātniskā potenciāla piesaistei uzņēmumā, kādu atbalstu sniedz Eiropas biznesa atbalsta tīkls, kur rast jaunus risinājumus uzņēmuma ražošanas modernizācijai, jauniem produktu veidiem, kas ir intelektuālais īpašums un kā tas tiek aizsargāts, ko dod uzņēmumam reģistrētas preču zīmes un patenti.

Ar lekcijām seminārā uzstājās LIAA klientu apkalpošanas nodaļas speciālisti, Latgales RSIC speciālisti, Eiropas biznesa tīkla (EEN) pārstāvji un speciālisti intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, t/f. +371 654 21243
Papildus informācija:
Andris Kucins, Latgales RSIC
e-pasts: andris.kucins@latgale.lv, tālr. Nr. +371 654 23801