Labākā reklāma Latvijas žurnālos 2007.gadā – Latgalei

“Pie mums ir divas saules un divi mēneši. Divreiz vairāk zvaigžņu un divreiz vairāk koku. Divreiz vairāk putnu un divreiz vairāk mākoņu. Jo pie mums zeme ir spogulis – no vairāk kā diviem tūkstošiem ezeru. Baltijas ezeru zeme. Divreiz skaistāka pasaule. Iepazīsti to caur Latgali.”


Ar šādiem vārdiem plakātos, kur attēloti gleznaini saules un mēness atspulgi Latgales ezeros, pie potenciālajiem tūristiem vērsās Latgales reģiona attīstības aģentūra un Latgales plānošanas reģions. Šī ideja tika atzinīgi novērtēta, un 20. februārī laikraksta „Diena” konkursa Reklāmas Gada balva Zelta cm2 noslēgumā Latgales reģiona reklāma tika atzīta par labāko reklāmu žurnālos 2007. gadā.

Biedrības „Latgales reģiona attīstības aģentūra” direktors Māris Bozovičs atzīst, ka ir pamats gandarījumam, jo reklāmas konkursā tika vērtētas ļoti augstā līmenī, un Latgales ideja tajā mērojās spēkiem ar ļoti pieredzējušu un atzītu Latvijas reklāmas speciālistu veidotām reklāmām.

Latgaliešu reklāmas spēks bija vienkāršajā, bet reizē precīzajā vēstījumā, kurā caur cilvēka emocijām akcentēta Latgales lielākā bagātība – neskartā daba, klusie ezeri un to sniegtais dubultais baudījums, ko dāvā gleznainās ainavas atspulgs mierīgo ezeru ūdeņos.

Reklāma trāpīgi uzrunā lasītāju, pie tam, tā ir patiesa, jo cilvēki atpazīst šīs patīkamās emocijas, ko sniedz mierīgs, rāms dabas baudījums, piekrīt arī Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Laikraksta Diena Reklāmas Gada Balva ir ikgadējs pasākums, kurā laikraksts Diena izvērtē un godalgo radošākos reklāmas risinājums, kas publicēti Latvijas presē.