Pasniegs augstāko Latgales reģiona apbalvojumu

Latgales plānošanas reģiona Atzinības rakstu, kas ir augstākais Latgales reģiona (LPR) apbalvojums, 20. februārī svinīgi pasniegs pieciem izciliem Latgales kultūras un izglītības darbiniekiem. Pasākuma sākums plkst. 13.00 Rēzeknes pilsētas domē, 2. stāva sēžu zālē (Atbrīvošanas aleja 93, Rēzekne).


Nozīmīgais apbalvojums tiks pasniegts:

• Rēzeknes pilsētas Goda pilsonim, Latgaliešu kultūras biedrības izpilddirektoram, izcilam kultūras un sabiedriskajam darbiniekam PĒTERIM KEIŠAM, kurš ir arī Latgales Māras jeb Latgales atbrīvošanas pieminekļa „Vienoti Latvijai” atjaunotājs, aktīvs Atmodas darbinieks. Atzinības raksts piešķirts par daudzpusīgu sabiedrisko darbību, kas vērsta uz Latgales reģiona attīstību un nacionālās identitātes un kultūras saglabāšanu.

• Balvu mākslas skolas direktorei, aktīvai kultūras un izglītības darbiniecei ELITAI TEILĀNEI. Atzinības raksts piešķirts par aktīvu darbu kultūras un izglītības jomā, spodrinot Balvu pilsētas un Latgales reģiona tēlu sabiedrībā.

• Balvu rajona literātam, kultūras darbiniekam, vairāk kā 20 grāmatu autoram un folkloras tradīciju glabātājam ANTONAM SLIŠĀNAM. Atzinības raksts piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu Latgales reģiona kultūras vērtību saglabāšanā un latgaliskās dzīvesziņas popularizēšanā.

• Krāslavas rajona folkloras kopai „Olūteņi” un tās dibinātājai un vadītājai INTAI VIĻUMAI. Atzinības raksts piešķirts par latgaliešu tradicionālo folkloras vērtību krāšanu un popularizēšanu sabiedrībā.

• Vienai no populārākajām Latgales reģiona radio stacijām, vienīgajai radio, kas raida latgaliski, popularizē un iedzīvina latgaliešu valodu mūsdienu sabiedrībā – LATGALES RADIO. Atzinības raksts piešķirts par Latgales reģiona kultūras un valodas popularizēšanu sabiedrībā.

LPR Atzinības raksts tiek piešķirts jau otro gadu. Pērn to saņēma latgaliešu mūzikas grupa „Borowa MC”.

LPR Atzinības raksts ir augstākais plānošanas reģiona apbalvojums, ko piešķir par sevišķiem nopelniem Latgales labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā, par Latgales tēla veidošanu valstī, pasaulē, kā arī nozīmīgās dzīves un darba jubilejās. Pretendentus tā saņemšanai var izvirzīt ikviena Latgales reģiona pašvaldība.

Atzinības rakstu pasniegšana notiks tūlīt pēc Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēdes, kuras sākums plkst. 11.30 Rēzeknes domes telpās. Attīstības padomes locekļi šajā sēdē plāno apstiprināt padomes 2007. gada pārskatu, veikt grozījumus padomes nolikumā, virzīt apstiprināšanai Daugavpils integrētās attīstības programmu, kā arī skatīt citus jautājumus. Padomes sēde notiks Rēzeknes pilsētas domes 1. stāvā.

Laipni aicinām žurnālistus piedalīties:
Plkst. 11.30 Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēdē Rēzeknes pilsētas domes 1. stāva zālē;
Plkst. 13.00 Latgales plānošanas reģiona Atzinības rakstu pasniegšanas svinīgajā pasākumā Rēzeknes pilsētas domes 2. stāva zālē.

Informāciju sagatavoja
Ginta Kraukle,
Latgales plānošanas reģiona preses sekretāre
ginta.kraukle@latgale.lv