Ceļotājiem savs tūrisma ziņu portāls – Travelnews.lv (.lt)

Baltijas ceļotājiem būs vienots tūrisma ziņu portāls Travelnews, kas informēs ceļotājus 6 valodās – latviešu, lietuviešu, igauņu, krievu, vācu un angļu.


Eiropas reģionālā tūrisma institūts piedāvā ceļotājiem jaunu tūrisma ziņu portālu Travelnews.lv, kas pēc 2 mēnešu testa varianta ir atklāts interneta lietotājiem. Tas piedāvā aktuālu informāciju par ceļojumu industrijas piedāvājumiem un jaunākajiem notikumiem. Portālā ir pieejams kvalitatīvs Latvijas tūrisma uzņēmumu un organizāciju katalogs, ar kura palīdzību tūristiem ir iespēja ne tikai iegūt informāciju par tūrisma piedāvājumiem, bet arī rezervēt naktsmājas. Ceļotāji var iegūt plašu informāciju par pasaules valstīm un dažādiem tūrisma veidiem. Portālā ir pieejama plašā foto galerija, izziņu informācija, komentāru iespēja, ceļotāju dienasgrāmatas un profesionāļu ieteikumi.

Divu mēnešu laikā portāla apmeklējums (bez reklāmas kampaņas) ir jau sasniedzis 1 500 lietotājus dienā. Kopējais vēstkopas abonentu skaits ir vairāk nekā 9 000 e-pasta lietotāju.
Tūrisma profesionālā informācija arī turpmāk tiks piedāvāta tūrisma biznesa portālā Eiropa.lv, kas ir pieejams tikai tūrisma nozares pārstāvjiem par maksu. Šis portāls patlaban apvieno vairāk kā 400 Latvijas tūrisma uzņēmumu un organizāciju.

Kopš 1.10.2007 Travelnews.lt piedāvā tūrisma ziņas arī lietuviešu valodā. Pēc viena mēneša testa var apgalvot, ka lietuviešu ceļotāji aizvien biežāk iegriežas šajā portāla un interneta mediji atsaucas uz Travelnews.lt publicētajām ziņām. Travelnews.lt informē Lietuvas ceļotājus par tūrisma aktualitātēm Baltijā un pasaulē.
Pēc Jaungada tiks atklāts jauns tūrisma ziņu portāls Travelnews.ee igauņu valodā. Līdz ar to Travelnews būs pieejams visās trīs Baltijas valstīs ar vienotu zīmolu. Informācija par Baltijas tūrisma aktualitātēm būs pieejama arī krievu, vācu un angļu valodās.

Eiropas reģionālā tūrisma institūta direktors Aivars Mackevičs atzīmē, ka “ar Travelnews zīmolu ceļotāji iegūs daudz plašāku un kvalitatīvāku informāciju par katras Baltijas valsts tūrisma piedāvājumu, jo vienota redakcija strādās gan Igaunijā, gan Latvijā, gan Lietuvā. Ārzemniekiem būs pieejami Baltijas tūrisma ziņu atreferējumi trīs svešvalodās un kvalitatīvi ceļojumu industrijas katalogi informēs par īpašiem piedāvājumiem šajās valstīs.”

Aicinām apmeklēt www.travelnews.lv!

Sīkāka informācija:
Ingus Kuplais
Travelnews.lv redaktors
info@travelnews.lv
+371 26165261