Cepļu ģimene Preiļu novadā svin Zelta kāzas

Saulainajā atvasaras dienā, 22.septembrī, Preiļu Romas katoļu baznīcā pēc 50 kopā nodzīvotiem gadiem vēlreiz savu laulību ar vārdu “jā” apstiprināja Preiļu novada Preiļu pagasta iedzīvotāji Ina Lilija un Alberts Cepļi. Tas vien, ka Cepļu ģimene kopā jau ir 50 gadus, jau ir pierādījums bez vārdiem:”Es tevi mīlu!”.


Pirms 50gadiem rīta agrumā Ina un Alberts, klusi un nevienam nezinot, gāja uz Preiļu Romas katoļu baznīcu laulāties. Kopā ar viņiem bija tikai liecinieki – Eleonora un Antons Mūrnieki. Tikpat piesardzīgi visi zirga pajūgā atgriezās mājās, lai pēcpusdienā kājām dotos uz Preiļu dzimtsarakstu nodaļu, kur tajos laikos oficiāli tika reģistrēta jaunā ģimene.

Mazliet skumji, bet Inai Lilijai nebija ne baltas kleitas, ne balta plīvura, Albertam – jauna uniestīvināta kostīma. Vienkārši sakot, nebija tādas rocības, kāda nu ir sasniegta, kopā dzīvojot 50 gadus. Toties mājās no dzimtsarakstu nodaļas jaunais pāris gan atgriezās ,,šiki” – automašīnā GAZ-69 jeb tā sauktajā gazikā. Nelielas vakariņas un akordeonists, – tādas kopumā bija Inas Lilijas un Alberta Cepļu īstās kāzas.

Tagad Cepļu ģimenei līdzās ir stipri balsti – meitas Anita un Irēna, znoti Ainārs un Jānis, mazbērni Edgars ar sievu Diānu, Mārtiņš, Santa ar vīru Jāni un Kaspars. Svētku reizē, kā īstiem latgaļiem pienākas, zelta pārim klāt bija arī liecinieki no sievas un vīra puses – Marta un Jānis Zīmeļi un Vanda un Ilgvars Lietavieši.
Cienījamo zelta pāri godināja prāvs sveicēju pulks – radi, draugi un kolēģi. Sveicēju pulks īstenībā ir mērāms simtos, jo Preiļu puses cilvēkiem Cepļu ģimene kā mediķi ir palīdzējusi ļoti daudziem.