Svinīgi iesvētīta Līvānu pareizticīgo baznīca

8.septembrī svinīgi iesvētīta Līvānu pareizticīgo baznīca, kas ir viena no greznākajām celtnēm Līvānos. Rekonstrukcijas darbi ilga vairāku gadu garumā. Baznīcu svinīgi iesvētīja Daugavpils pareizticīgo bīskaps Tēvs Aleksandrs.


Līvānu pareizticīgo baznīcas garīdznieks Tēvs Mihails atzīst, ka dievnama liktenis gadu gaitā bijis sarežģīts, tas būvēts, izpostīts un atkal no jauna veidots veselu 70 gadu garumā. Pareizticīgo dievnama būvniecība Līvānos uzsākta 1936. gadā. Būvniecības
Līvānu pareizticīgo baznīcas garīdznieks Tēvs Mihails atzīst, ka dievnama liktenis gadu gaitā bijis sarežģīts, tas būvēts, izpostīts un atkal no jauna veidots veselu 70 gadu garumā. Pareizticīgo dievnama būvniecība Līvānos uzsākta 1936. gadā.

Būvniecības iniciators bija pareizticīgo kopiena, kurai tolaik piederēja ap 3 hektāriem zemes Līvānu pilsētā. Būvniecības darbi ilga līdz pat 1939. gada, kad dievnams no ārpuses praktiski jau bija pabeigts. Diemžēl celtniecību pārtrauca karš un ēka, tā arī nepabeigta, nokļuva likteņa varā.

Padomju gados tajā tika ierīkota noliktava un gāzes saimniecības telpas, un sešdesmitajos gados tika demontēts arī dievnama kupols. Vēlāk ēkā bija dzīvojamā māja, līdz neatkarības gados pareizticīgo kopiena izvirzīja prasības uz tai piederošo nekustamo īpašumu, ko tā arī atguva.

Tēvs Mihails Līvānos kalpo jau 10 gadus, un tieši šajā laikā pareizticīgo dievnams piedzīvojis savu uzplaukumu. Lai ēku atjaunotu un iekārtotu, bija nepieciešami ievērojami līdzekļi. Tēvs Mihails kā dāsnākos atbalstītājus min uzņēmēju, Aleksandru Ponamarenko, Saeimas deputāta Jāņa Klauža ģimeni, atbalstu sniedzis arī pareizticīgo metropolīts.

Pareizticīgo draudze Līvānos uz dievkalpojumiem pulcējas ik sestdienu un svētdienu, kā arī svētku dienās – nelielajā dievnamā ietilpst ap 45 ticīgo.