Istalsnā gatavojas 223. gadadienai

Skaista tradīcija rīkot Ludzas rajona Istalsnas ciema svētkus tieši gadadienā, aizsākās pirms trim gadiem, kad Istalsna atzīmēja raženo 220. dzimšanas dienu. Pirmo reizi Istalsnas muiža ģenerālās mērīšanas aprakstos minēta 1784. gadā, kas arī kļuva par ciemata dibināšanas atskaites punktu.


Svētku idejas iniciatore bija pagasta iedzīvotāja Marija Bogomola. Pirmie Istalsnas svētki pulcināja vairāk ne kā simts vietējo iedzīvotāju, tuvāku un tālāku viesu. Starp ciema goda viesiem bija arī Ludzas Domes priekšsēdētāja Valentīna Lazovska, kas Istalsnā kādu laiku strādājusi. Svētki izdevās, tāpēc tika nolemts šo tradīciju turpināt.

Šogad Istalsnas 223. dzimšanas dienā, kas ar iepriekšēju nolūku apvienota ar 22. jūlijā notiekošiem ciemata kapu kapusvētkiem, tiks atzīmēta 21. jūlijā un viens no svētku izveidotās orgkomitejas dalībniekiem, Istalsnas tautas nama vadītājs Imants Bogomols pastāstīja, ka svētku programmā ieplānota jaunā bērnu spēļu laukuma atklāšana ciemata dzīvojamo māju centrā, koncerts, sporta svētki un protams noslēgumā zaļumballe. Sporta aktivitātēs varēs piedalīties ikviens pasākuma dalībnieks. No sporta veidiem ieplānots – volejbols, šautriņu meššana, orjentēšanās sporta elementi un citi sporta veidi. Noslēguma pasākumā notiks uzvarētaju godināšana un varēs pakavēties atmiņās un noteikti baudīt tikšanās prieku un jautri izlustēties.