Daugavpils pilsētas dome un Starptautiskais rūpniecības un uzņēmēju kongress vienojas par sadarbību

Daugavpilī notikušajā konferencē „Latvija – tilts starp ES un NVS. Uzņēmējdarbības perspektīvas Latgalē” Daugavpils pilsētas dome un Starptautiskais rūpniecības un uzņēmēju kongress akceptējot nodomu protokolu vienojās par tālāku sadarbību. „Ir izdarīts galvenais – esam sapratuši, ka iesāktais darbs ir jāturpina, tāpēc vienojāmies par šīs nozīmīgās konferences noslēguma dokumentu – nodomu protokolu par sadarbību starp Starptautisko rūpniecības un uzņēmēju kongresu un Daugavpils pilsētas domi,” saka Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode.

„Konferences dalībnieku vērtējumi, secinājumi un priekšlikumi, bez šaubām, kļūs par labu pamatu daudzpusīgas sadarbības, meklējumu un dažādu mūsdienīgu projektu un “Rietumi – Austrumi” programmu praktiskās realizācijas attīstībai,” teica Starptautiskā rūpniecības un uzņēmēju kongresa prezidents, Krievijas Federācijas Federālās sapulces Federācijas padomes loceklis Viktors Gluhihs.

Konferencē ”Latvija – tilts starp ES un NVS. Uzņēmējdarbības perspektīvas Latgalē”, kas notika 28.jūnijā Daugavpilī, piedalījās vairāk kā divsimts uzņēmēju un politiķu no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Šī ir pirmā šāda mēroga konference, kurā piedalās tik ietekmīgi Krievijas un citu valstu uzņēmēji, kuri ir gatavi runāt jau par konkrētiem sadarbības projektiem.

Konferenci rīkoja Daugavpils pilsētas dome un Starptautiskais rūpniecības un uzņēmēju kongress sadarbībā ar LR Satiksmes ministriju, Krievijas Federācijas ģenerālkonsulātu, Rēzeknes pilsētas domi un Daugavpils direktoru un uzņēmēju padomi, to atbalstīja a/s Hansabanka.

Starptautiskā sabiedrisko apvienību savienība “Starptautiskais rūpniecības un uzņēmēju kongress” (SRUK), izveidots 1992. gadā, ir sabiedrisko organizāciju un biznesa aprindu apvienība, kura darbojas pēc brīvprātības, pašpārvaldes un informācijas atklātības principiem, saskaņā ar nacionālo likumdošanu un starptautiskajām tiesību normām. Kongress apvieno nacionālās rūpniecības un uzņēmēju apvienības no 26 NVS, Baltijas, Centrālās un Austrumeiropas, kā arī Āzijas valstīm.

29. jūnijā konferences dalībnieki no ārvalstīm iepazinās ar Daugavpili un pilsētas uzņēmumiem, kā arī apskatīja Rēzekni, piedalījās „apaļā galda” diskusijā un apmeklēja Rēzeknes speciālo ekonomisko zonu u.c. uzņēmumus.

„Ir skaidrs, ka šāda līmeņa pasākumi Daugavpilī jārīko regulāri, bet tagad viss atkarīgs, no tā kā mēs pamatu, kas rasts un sastrādāts šajā reizē izmantosim turpmāk, jo darbs nebeidzas, tas tikai sākas un tikpat pārliecinoši ir jāturpina,” atgādinot konferences saukli- „stabili un pārliecinoši”, uzsver Daugavpils domes priekšsēdētaja Rita Strode.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis