Projekta noslēguma seminārs par investīciju piesaistes veicināšanu Latgales reģionā

Daugavpilī, 2006.gada 25.septembrī Phare 2003.gada „Pārrobežu sadarbības programma Baltijas jūras reģionā” Latgales reģiona īstenotā projekta „Latgales un Kauņas investīciju portfeļi” ietvaros tika rīkots seminārs pašvaldību attīstības nodaļu darbiniekiem, projektu vadītājiem, uzņēmējdarbības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem.

Semināra mērķis bija prezentēt projekta realizācijas gaitā plānotos un sasniegtos rezultātus pašvaldību un uzņēmēju vidū, prezentēt piesaistīto ekspertu izstrādāto Latgales reģiona investoru piesaistes stratēģiju.

Semināru atklāja Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, kas pastāstīja kādi reģiona sociāli – ekonomiskie apstākļi pamudināja LRAA uzrakstīt šo projektu. Latgales reģiona attīstības aģentūras projekta vadītājs Andris Kucins pastāstīja par projekta panākumiem, par mācību braucienu uz Somijas pilsētu Tampere, kas ir otrā lielākā pilsēta Somijā. Seminārā uzstājās arī Latgales reģiona attīstības aģentūras projekta partneri – Kauņas reģiona attīstības aģentūra, kas stāstīja par savu pieredzi un savām problēmām investīciju piesaistīšanas jomā.

Projekta ietvaros SIA „ZTG” eksperti Lauri Laakso un Marius Ramanauskis ir izstrādājuši Investīciju piesaistīšanas stratēģiju Latgales un Kauņas reģioniem, kas tika prezentēta seminārā.

Projekta ietvaros tika izstrādāta investīciju objektu nekustamā īpašuma datu bāze. Semināra laikā SIA „INFO” pārstāvji mācīja izmantot (lietot) izstrādāto datu bāzi.

Diskusijā dalījās ar savu viedokli par sadarbības iespējām ar LRAA investīciju piesaistes un investoru apkalpošanas jomā a/s „HANSABANKA” Daugavpils filiāles vadītāja Aina Čaplinska, nekustamā īpašuma darījumu firmas: SIA „LIF” komercdirektors Aivars Birulis, SIA „Latio” Daugavpils filiāles vadītāja Ilona Bendika, Daugavpils universitāte, pašvaldību pārstāvji.

Projektu „Latgales un Kauņas investīciju portfeļi” līdzfinansē ES Phare 2003.gada „Pārrobežu sadarbības programma Baltijas jūras reģionā”, projekta īstenotājs – Latgales reģiona attīstības aģentūra, partneris Kauņas reģiona attīstības aģentūra.