Norit aktīvi būvniecības darbi ALTOP Industriāla parka izveidei

Atveseļošanas fonda projekta ietvaros 2024. gada 13. augustā tika uzsākti būvniecības darbi nacionālās nozīmes “Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra” (ALTOP) Industriālā parka izveidei Lidostas ielā 4, Locikos.

Tiek veikti teritorijas atmežošanas darbi, veco ēku  nojaukšana un demontāžas darbi būvobjekta teritorijā, būvgružu smalcināšanas un šķirošanas darbi, ēkas pamatnes sagatavošanas darbi utt.

Projekta mērķis ir attīstīt nacionālas nozīmes industriālo parku un teritorijas infrastruktūru Latgales reģionā, piesaistot investorus, sekmēt darba vietu ar augstu pievienoto vērtību un uz eksportu orientētu darba vietu radīšanu, kā arī mazinot reģionālās attīstības atšķirības starp Latgales reģionu un pārējo Latvijas teritoriju. Atveseļošanas fonda finansējums sastāda 17 125 169,70 eiro bez PVN.

Industriālais parks tiks izbūvēts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā Locikos, sadarbojoties ar Augšdaugavas novada pašvaldību un SIA “Naujenes pakalpojumu serviss”.

Projektā paredzēts izbūvēt ražošanas ēku, inženierkomunikācijas, labiekārtot pieguļošo teritoriju, kā arī pārbūvēt ceļus “Lociki-Lidlauks” un “Lidostas iela”.

Pēc iepirkumu procedūras būvdarbiem, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai veiksmīgas noslēgšanas un Iepirkumu uzraudzības biroja pozitīva atzinuma līgums par būvniecības darbiem noslēgts ar SIA “Monum”, par daļēju ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi ar “Apola-D”, savukārt būvuzraudzību veiks SIA “BaltLine Globe”, autoruzraudzību projekta izstrādātājs SIA “BM projekts”.

Projekts “Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveide” tiek finansēts no Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 3.1. reformu un investīciju virziena “Reģionālā politika” apakšpunktā 3.1.1.3.i. investīcijas “Investīcijas uzņēmējdarbības publiskajā infrastruktūrā industriālo parku un teritoriju attīstīšanai reģionos” līdzekļiem.

Informāciju sagatavoja: Svetlana Krapivina, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības centrālās pārvaldes Attīstības departamenta vadītājas vietniece / ALTOP projekta vadītāja, e-pasts: svetlana.krapivina@daugavpils.lv