Mūžībā devies Latgales SEZ uzņēmuma SIA “Regula Baltija” valdes priekšsēdētājs Romualds Jaunzems

IN MEMORIAM

ROMUALDS JAUNZEMS

Ar dziļām skumjām atvadāmies no Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) uzņēmuma SIA “Regula Baltija” valdes priekšsēdētāja Romualda Jaunzema – viņš bija ne vien izcils vadītājs un cilvēks ar lielu sirdi, bet arī dzinējspēks augsto tehnoloģiju attīstībai Latgalē. Viņa devums Latgales izaugsmei un ekonomikai ir neizmērojams, tas veicinājis gan miljoniem vērtu investīciju pieplūdumu reģionam, gan arī augsto tehnoloģiju un optoelektonikas klastera izveidi Latgalē.

Romualda paspārnē uzņēmums “Regula Baltija” ir spējis piesaistīt, radīt un saglabāt augsti kvalificētus speciālistus Latgales reģionā, kas veicina vietējo talantu attīstību un ekonomikas izaugsmi. Tas ir radījis pozitīvu vidi, kurā inovācijas un zināšanu pārnešana notiek organiski, veicinot uzņēmuma un reģiona kopējo attīstību. Uzņēmums izstrādā un ražo augsti tehnoloģisku produktu klāstu, kas paredzēts valsts iestāžu un privātuzņēmumu lietošanai, un tas ir: tehniskie risinājumi un iekārtas gan ātrai, gan padziļinātai, gan automātiskai dokumentu pārbaudei, ierīces autotransporta VIN un ieroču numuru pārbaudei, kā arī attiecīgas informācijas uzziņu sistēmas un programmnodrošinājums.

R. Jaundzema vadībā uzņēmums ir kļuvis plaši pazīstams un savu produkciju eksportē uz 170 pasaules valstīm – uzņēmuma ražotās iekārtas un programmnodrošinājums tiek izmantots dažādās valsts struktūrās (robežsardzes, policijas, imigrācijas un muitas dienestos, nacionālās drošības un ekspertīžu iestādēs, vēstniecībās un konsulātos, utt.) daudzās pasaules valstīs (Polijā, Japānā, Spānijā, Šveicē, Austrijā, Lielbritānijā, Francijā, Ungārijā, Vācijā, Polijā, ASV, Indijā, Ķīnā utt.). Reģionam ir piesaistītas miljoniem vērtas investīcijas, jauni investori – pasaules līderi un Daugavpilī nodarbināti nu jau 96 darbinieki.

Uzņēmuma sasniegumi, kā arī Romualda personiskā iesaiste, ieguva atzinību un sadarbības piedāvājumus arī no starptautiskām organizācijām un iestādēm, tādām kā IOM (International Organization for Migration), UNDP (United Nations Development Programme), Frontex (European Agency for the Management of Operational Cooperation at the External Borders), ASV Valsts departaments (United States Department of State), kas veicināja ne tikai uzņēmuma, bet arī reģiona reputāciju.

Turklāt Romualds bija uzņēmējs, kurš Latgalē radīja Eiropas standartiem un līmenim atbilstošu, konkurētspējīgu uzņēmumu, piedāvājot atbalstu un iespējas gan darbiniekiem, gan sabiedrībai kopumā. Viņa sociālie ieguldījumi Latgales reģionā bija ievērojami – no finansiāla atbalsta sporta un izglītības attīstībai līdz ziedojumiem medicīnai un kultūrai. 2021. gadā uzņēmums “Regula Baltija” saņēma Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra organizētā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2020” nomināciju  “Sociāli atbildīgs uzņēmums”.

Romualda pāragrā aiziešana mūžībā ir liels zaudējums ne tikai uzņēmumam, bet visam Latgales reģionam. Viņa redzējums, vadības stils un cilvēciskās īpašības ir atstājušas dziļu iespaidu uz ikvienu, kurš bija līdzās.

Romualds paliks atmiņā kā līderis, mentors un Latgales patriots, kurš sasniedza ambiciozus mērķus pasaules mērogā, vienlīdz rūpējoties par dzimtā reģiona labklājību, izaugsmi un cilvēkiem.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei, tuviniekiem un darba kolēģiem!